NederlandsEnglishFranšaisEspa˝ol

Franken Inox BV

 

Opgericht in 1892, hebben drie generaties Franken het bedrijf bestuurd, voornamelijk als fabrikanten en importeurs van landbouw apparatuur en als specialisatie de behandeling van (zaai-)zaden, graan, specerijen, noten en gedroogde zuidvruchten. Hiervoor levert Franken Inox B.V. een volledig programma; laboratorium uitrusting, speciale machines, industriële productie installaties en machines voor moderne zaadcoating- en pilleertechnieken. Gedurende de zestiger jaren begon de aanloop tot de huidige specialisaties.

Schelp- en Schaaldieren 
Bijna 50 jaar geleden begon Franken met het ontwikkelen van machines en verwerkingstechnieken en hielp tegelijkertijd deze industrie te ontwikkelen. 
Nu zijn zowel enkele machines als complete verwerkingslijnen van Franken in bedrijf in meer dan 30 landen. Franken's specialisatie is tweekleppige, zoals mossels, oesters, kokkels, clams en kamschelpen maar ook wulken, garnalen, krabben en kreeften maken deel uit van de expertise.


Regionale activiteiten 
De combinatie van eerste klas vakmensen, gekoppeld aan jarenlange ervaring, heeft ertoe geleid dat ook de regionale bedrijven die behoefte hebben aan bewerking van met name non ferro de weg naar Franken gevonden hebben. Steeds meer opdrachten voor parelstralen, lassen, CNC plaatbewerkingen zoals knippen, zetten, ponsen en snijden van aluminium, RVS en non ferro komen van bedrijven die zich bezig houden met bijvoorbeeld: schadeherstel, gevelbeplating, keukenproductie en voedingsmiddelenindustrie.


Concurrerende tarieven, korte levertijden en kwaliteit kenmerken de samenwerking met Franken.

Nieuwsgierig geworden? 
Maakt u gerust een afspraak met ons en komt u langs, zodat wij u ons mooie bedrijf kunnen laten zien. Vanzelfsprekend komen wij ook graag bij u langs. Als u het contactformulier onder het kopje "contact" op deze website invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook even bellen, het nummer vindt u in de balk onderaan de site.